Clark et Pougnaud: slow work

Clark (1963) en Pougnaud (1962) zijn geboren en getogen in Frankrijk. En dat is nog steeds de plek waar het meeste van hun gezamenlijke werk tot stand komt.
Clark komt uit een familie van fotografen. Hij begon als assistent van zijn vader voordat hij in de jaren 80 met zijn eigen studio begon.
Pougnaud is hevig beïnvloed door haar twee oma’s. Beiden waren kunstschilder. Haar moeder was bovendien actief in het theater.
In de late jaren 90 vonden de twee elkaar. Ze werden partners en begonnen te werken als duo. Clark maakt de foto’s en Pougnaud schept de decors waarin de fotomodellen plaatsnemen.

Clark heeft Noord-Amerikaanse roots en Pougnaud verbleef 5 jaar in de VS. Uit hun werk blijkt dat die periode en roots veel invloed heeft op het werk dat het duo maakt. Veel van hun werk verwijst nadrukkelijk naar het werk van de Amerikaanse kunstschilder Edward Hopper.

Clark en Pougnaud werken bewust traag. Dat heeft te maken met hun perfectionisme, het zelf bouwen van de foto-sets en hun gekozen stijl. Die werkwijze levert ongeveer 10 foto’s per jaar op.

clark_pougnaud

clark_pougnaud2

clark_pougnaud3

clark_pougnaud4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s