Tim Walker verbeeldt zijn visie op mode

tim-walker-pictures-7De Britse fotograaf Tim Walker (1970) valt op door zijn werk. Dat episch, dramatisch en mooi is. De locaties waar hij zijn scenes in elkaar sleutelt, zijn adembenemend. Hij combineert het alledaagse met het fabuleuze en dat levert originaliteit op. Zijn fotografie is vernieuwend, uitzinnig en getuigt van een enorme verbeeldingskracht. Walker is er in geslaagd zijn visie op mode op geheel eigen wijze te verbeelden. Dat levert foto’s op, die als geheel fantastisch zijn, en tot in detail verrassend.

tim-walker-pictures-1Walkers’s belangstelling voor mode-fotografie begon met de kennismaking met het werk van topfotograaf Cecil Beaton. Hij wist direct waar zijn toekomst lag: bij de fotografie. Na zijn opleiding viel hij met de neus in de boter, want hij mocht in New York Richard Avedon assisteren. Hij won kort daarna zijn eerste prijzen en kreeg een voet tussen de deur bij Britse kranten. De volgende stap was fotograferen voor modebladen en ook dat lukte. Vogue, Harpers Bazaar en Vanity Fair werden opdrachtgevers en dat bleven ze. Zijn klantenkring is inmiddels uitgebreid met tal van bekende merken uit de modewereld.

tim-walker-pictures-6Bij het uitvoeren van zijn opdrachten krijgt hij de vrije hand zodat hij aan de slag kan met uitzonderlijke types en locaties. Dat zijn de bronnen voor zijn inspiratie.

tim-walker-pictures-5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s