The Handmaiden: over bedrog, genot en liefde

Heerlijk kostuumdrama dat zich afspeelt in het Korea van 1930, toen de Japanners daar aan de macht waren. Over oplichter die rijke erfgename het hof maakt en de jonge dienstmaagd die hem daarbij een handje moet helpen. Hun zorgvuldig uitgewerkte plan loopt echter compleet in het honderd wanneer de maagd verliefd wordt op haar meesteres. Extravagant, erotisch, en onweerstaanbaar verhaal over bedrog, genot en liefde van Chan-wook, de regisseur van onder meer Oldboy en Stoker.

Bron: Cinema.nl

…dat Park hier op tamelijk virtuoze wijze een verhaal als een matroesjkapop opbouwt, waarin de ene verrassing op de andere volgt, is dan al geen verrassing meer.

Die aanpak creëert enige afstand, de personages zijn op sommige momenten niet meer dan pionnen in dienst van de plot, maar die afstand wordt terstond gedicht door Parks technisch perfecte stijl. Van zijn extreem soepele camerabewegingen tot het oogstrelende decor, met al zijn donkere gangen, doorkijkjes naar achterkamertjes en zachtjes ritselende schuifdeuren van rijstpapier.

Bron: Alles is erotiek in The Handmaiden – Berend Jan Bockting in De Volkskrant, 2 februari 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s