Nebraska: vader en zoon samen op pad naar de hoofdprijs

De komende dagen zult het vaker tegenkomen op deze webblog: vaders, opa’s en zonen. Toevallig. Omdat ik het thema zelf voortdurend onder ogen krijg. En van het 1 komt het ander. Al lezende viel het me op. Maar al lezende en schrijvende schiet me ook van alles te binnen. Tenminste, zo gaat dat bij mij. Ik moest denken aan de Amerikaanse film Nebraska. Een zwart-film in een traag tempo. Niets voor de liefhebber van Fast and Furious dus. Maar als je van sympathieke films houdt die over het leven gaat zoals dat zich aan jou voordoet, is het een aanrader.

Het is een film over een vader-zoon relatie. Een knorrige, ietwat vergeetachtige man, die koppig zijn vermeende hoofdprijs wil ophalen. Een zoon die wel beter weet, maar het zijn vader gunt. Een mooi portret van een bijzondere, maar verder ‘normale’ familie. Oh ja, het gaat over geld en dat haalt het slechtste in mensen boven, bevestigt deze film op aandoenlijke wijze. En met humor, ook dat nog.

Overigens wat aan deze film ook prachtig is: de rol van June Squibb. Ze had er een Oscar voor mogen hebben, wat mij betreft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s