Frank de Crits: nouvelle cuisine = nouvelle poésie?

nouvelle cuisine; globalfood.lifebron foto: globalfoodworld.life

Nouvelle cuisine = nouvelle poésie?

je smaakt meer dan er op je bord komt / het lijkt meestal niet vanuit de buik geschreven / het oog eet ook de kwinkslag is nooit veraf: / er zit meer achter dan men vermoedt, een verborgen / verleider, de dubbele bodem ingeslagen, au bain / marie! net een gedicht van herman de coninck / een stilleven: één roze garnaal van de noordzee / twee toefjes bieslook, drie bruine kaantjes in een / romige botersaus; net een gedicht van roland jooris / een beetje schraal soms een doorzichtige bouillon, / goed gevonden daar niet van, ik zit op mijn / honger eilandjes in de stille zuidzee allemaal / kleine liflafjes op het bord en het blad

Uit: Schrijnwerk, Poëziecentrum Gent, 1986

Frank de Crits (1942, Brussel?, België)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s