Het minimalisme van Charlotte van Driel en Niphisi

Een foto waarop eigenlijk niets gebeurt. Waarin alleen het belangrijkste te zien is. Kleur, compositie, licht en donker zijn van belang. Een landschap, een gebouw, een mens (meestal niet meer dan 1), misschien wat natuur. Niet teveel want dat leidt af en doet af aan het beeld. Compositie is waar het om draait. Geen ruis, maar alles voor het oog. Want het gaat om schoonheid. De schoonheid van eenvoud.

van driel, charlotte; minimalisme4van driel, charlotte; minimalisme2van driel, charlotte; minimalismevan driel, charlotte; minimalisme3

De Nederlandse fotografe Charlotte van Driel streeft perfectionisme na in haar foto’s. ‘Dat is niet bereikt als je niets meer kunt toevoegen, maar als je niets meer kunt weglaten’, zegt ze zelf over het minimalisme in haar werk.

Achter de naam Niphisi gaat de Duitse fotograaf Dirk Fleischmann schuil. Fleischmann houdt van reizen en bergbeklimmen en maakt zijn foto’s met de IPhone. Zijn minimalisme is een framewerk bedenken waarin zijn ontwerpen het best tot hun recht komen. Zijn foto’s laten alleen het wezenlijke zien.

niphisi; minimalismeniphisi; minimalisme3niphisi; minimalisme4niphisi; minimalisme2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s