Finy Pijnenburg brandt haar werk in laagjes

finy pijnenburg; divers2finy pijnenburg; divers4finy pijnenburg; divers6finy pijnenburg; divers8Finy Pijnenburg woont en werkt in het Brabantse Middelbeers en heeft in Oirschot haar atelier. Schilderen in diverse technieken is haar liefde. Van acryl, olieverf / encaustic en glas worden haar werken gemaakt. Ze voelt behoefte om te experimenteren met materialen. Olieverf, acryl en geschept papier, laag over laag ontstaat haar wereld met aardse pigmenten in bladgoud verzonken of doortrokken met bister en ink. De encaustic-techniek van het schilderen met bijenwas vormt een belangrijk onderdeel.

Encaustic is een eeuwenoude schilder-techniek met bijenwas vermengd met dammar resin en pigmenten. Door middel van een brander worden de lagen op een bewerkte houten ondergrond gebrand. (Encausticos = inbranden) In iedere afzonderlijke laag kunnen diverse materialen verwerkt worden waardoor een mystieke diepte ontstaat. Door de damar resin worden de schilderijen door de tijd heen alsmaar harder.

‘Ook in mijn glasobjecten zoek ik naar deze zelfde gelaagdheid. Mijn glazen hangers bouw ik op met diverse glaskleuren met o.a. dichroic glas, mica, koper en andere materialen. Zeg maar alles wat in de glasoven boven de 800 gr C gestookt kan worden. Zelfs as kan verwerkt worden in een object van glas,’ zegt ze over deze techniek.

Pijnenburg vindt haar inspiratie in de reizen die ze maakt.

finy pijnenburg; diversfiny pijnenburg; divers3finy pijnenburg; divers5finy pijnenburg; divers7

Advertentie

Een gedachte over “Finy Pijnenburg brandt haar werk in laagjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s