Serge Najjar toont licht-architectuur

Serge-Najjar; schaduwSerge-Najjar; schaduw3Serge-Najjar; schaduw5De Libanese fotograaf Serge Najjar (1973) toont in zijn serie De Architectuur van het licht de contrasten tussen het licht en het donker van Beirut, de stad waar hij woont. 

De serie focust zich op de paralelle wereld waarin we leven, die met de scherpe contrasten in vormen en verborgen plekken. ‘Al die elementen trokken mijn aandacht vanaf het moment dat ik begon met fotografie,’ aldus de Libanees.

Najjar richt zijn lens op contrastrijke plekken, schaduwrijke hoeken en (weer)spiegelingen. Plaatsen die normaal aan een passant voorbij gaan en nauwelijks worden opgemerkt.

Najjar gebruikte bij het maken van de serie verschillende camera’s, waaronder de oude Zeiss van zijn vader. De fotograaf ging gevoelsmatig te werk in Beirut. Er was geen sprake van een vooropgezet plan. Gebouwen en situaties dienden zich aan. “Het ging me om de effecten van schaduw op de omgeving,’ zegt hij erover.

In elke foto uit de serie speelt Najjar met contrast, hoeken; met schaduw die danst op de dikke betonnen torens en muren van de metropool in het Midden Oosten. “Voor mij is het belangrijk dat ik de dingen rondom me laat zien. Zo ontdek je een nieuwe wereld; één die je anders gemist zou hebben.’

Serge-Najjar; schaduw2Serge-Najjar; schaduw4Serge-Najjar; schaduw6

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s