Astrid Engels vindt (vooral) inspiratie in de klassieke oudheid

Astrid-Engels; zoekend2Astrid-Engels; zoekend4Astrid-Engels; zoekend6Astrid-Engels; zoekend8In de loop der jaren heeft Astrid Engels (1941, Coevorden) een indrukwekkend oeuvre bijeengeschilderd.

Keer op keer toont deze kunstenares groei en verandering in haar oeuvre. Ze laat zich niet leiden door diverse stromingen in de hedendaagse kunst maar blijft haar eigen kenmerkende stijl verder ontwikkelen en uitbouwen.

Haar inspiratie vindt ze in de aantrekkingskracht van heilige en gewijde plaatsen in de wereld. Religie, astronomische kennis, techniek en cultuur prikkelen haar verbeeldingskracht en inspireren haar. Goden en godinnen die aan de basis staan van mythen, legendes en rituelen vormen de thema’s in veel van haar schilderijen.

Ze reist regelmatig naar de restanten van oude beschavingen. Ze ontdekte hoe de godenverering het leven van gelovigen kan inkleuren. De cultuur in Indonesië schonk haar -door de diep religieuze beleving– een spiritueel werkkapitaal voor haar penseel en in het mysterieuze oude Egypte verankerde zich de betoverende schoonheid uit het verleden. Azteken en Maya’s en de maanverlichte tempels in Griekenland en Rome gaven haar een schat aan inspiratie. Al die indrukken en ervaringen wereldwijd opgedaan komen in haar schilderijen tot leven .

Astrid studeerde na haar middelbare schoolopleiding Italiaans. Als beeldend kunstenaar is zij autodidact.

In 1965 won Astrid Engels, in 5 televisie uitzendingen, als archeologe op eigen vakgebied een wetenschapsquiz over het Oude Egypte en in het bijzonder Farao Toetanchamon. Dat maakte haar toen een bekende Nederlander.

bron: astridengels.com

Astrid-Engels; zoekendAstrid-Engels; zoekend3Astrid-Engels; zoekend5Astrid-Engels; zoekend7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s