Jessie Arms Botke: productief met vogels

jessie-arms-botke; vgls4jessie-arms-botke; vgls5jessie-arms-botke; vgls6

Jessie Hazel Arms Botke (1883-1971) was een kunstenares uit de Verenigde Staten die bekend stond om haar vogelbeelden en het gebruik van bladgoudaccenten.

Jessie Arms Botke werd geboren in Chicago, Illinois. Ze volgde zomerlessen van kunstenaars John Christen Johansen enCharles Herbert Woodbury en bleef werken met de beroemde Albert Herter, die de meeste invloed had bij haar benadering van compositie en kleur. Na een korte reis naar Europa in 1909 keerde ze terug naar de residentie van haar ouders in Chicago en vermeldde haar beroep officieel als ‘kunstenaar, interieurdecoratie‘. Ze werkte als muralist in New York City (1911) en in San Francisco (1913-14).

Ze trouwde in april 1915 met Cornelis Botke en beviel een jaar later van hun enige kind, William. Zij en haar man verhuisden in 1919 naar Carmel-by-the-Sea, Californië, en werden invloedrijke figuren in de plaatselijke kunstkolonie.

Tijdens haar carrière was ze een productieve exposant. Ze was daarnaast secretaris van de California Art Club en runde de ranch van haar familie in Wheeler Canyon in Santa Paula, Californië.

Jessie Arms Botke stierf op 2 oktober 1971 in Santa Paula op 88-jarige leeftijd.

Painting by Artist Jessie Arms Botkejessie-arms-botke; vgls2jessie-arms-botke; vgls3

Plaats een reactie