Henri Prestes fotografeert filmisch

Henri Prestes is een Portugese kunstfotograaf gevestigd in Zuid-Europa.

Geboren en getogen in Portugal, gaat zijn werk over de kortstondige aard van het geheugen, het kinderlijke wonder en de onzekerheid van het ontdekken van een onbekende wereld. Prestes’ onderwerpen, vaak obscure en schimmige figuren vastgelegd in mistige velden en verlaten buitenwijken, vertegenwoordigen de eigen gevoelens van eenzaamheid, vervreemding en nostalgie van de kijkers.

bron: Fotografiska 2023.

Henri Presteswww.henriprestesp.comHenri Prestes; ft3Henri Prestes; ft4Filmische fotografie heeft het vermogen om visuele verhalen meeslepender te maken. Hoeken en framing zijn de vertelhulpmiddelen voor deze stijl, terwijl kleur de sfeer bepaalt die het verhaal aanvult.

Het werk van de Portugees combineert emotionele fotografie en surrealistische beelden.

Het nodigt uit om in Prestes dromen te duiken en met hem mee te gaan in het verkennen van deze mysterieuze en verlaten plekken. De opnames zien eruit als scènes uit een film – alsof het beeld op elk moment overgaat in een volgende ingrijpende opname. De kleuren die hij vastlegde benadrukken de surrealistische sfeer in de scènes.

Het wezenlijk aan de fotografie van Prestes is de opbouw van de scene, het kleurgebruik, de compositie (het lijnenspel), en het mysterie dat de foto’s oproepen. De aanwezige mens is niet meer dan een silhouet. De landschappen mistig met een bleke zon of maan, weinig licht met een bepalende lichtbron. Kortom, het zijn beelden die emotie oproepen en een verhaal lijken te vertellen. Dat bepaalte de filmische kwaliteit van deze foto’s.

Henri Prestes; ft5Henri Prestes; ft6Henri Prestes; ft7Henri Prestes; ft8

Plaats een reactie